Δραστηριότητες

Εκτός από τις συνήθεις καλοκαιρινές δραστηριότητες στη Χαλκιδική προσφέρονται επίσης και πολλές άλλες για όσους αναζητούν κάτι διαφορετικό. Η πανέμορφη φύση προσκαλεί σε περιπάτους και εκδρομές. Είναι ιδανική για ορεινή ποδηλασία και καταδύσεις.
Καθ΄όλη τη διάρκεια του χρόνου αλλά ιδιαίτερα τις περιόδους Μάρτιο – Ιούνιο και Σεπτέμβριο – Νοέμβριο η ορεινή ποδηλασία στη Χαλκιδική είναι ένας ευχάριστος τρόπος για να εξερευνήσει κανείς τα δάση της περιοχής και να αναζητήσει να βρεθεί κοντά στη φύση της Χαλκιδικής. Αυτούς τους μήνες μπορούμε να οργανώσουμε για σας το πρόγραμμα ορεινής ποδηλασίας.

Ο καλύτερος τρόπος για να εξερευνήσει κανείς τη θάλασσα είναι με την κατάδυση. Το καταδυτικό κέντρο Κασσάνδρα με έδρα τη Χανιώτη προσφέρει καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου (για αρχάριους και προχωρημένους δύτες) την ευκαιρία αυτή.

Εδώ μπορείτε να διαλέξετε από πολλά θαλάσσια σπόρ όπως: θαλάσσιο σκί, ιστιοσανίδα, αλεξίπτωτο, θαλάσσιο ποδήλατο κ.α.
Τα τουριστικά γραφεία της περιοχής οργανώνουν εκδρομές σε σημαντικές και ιστορικές περιοχές όπως Μετέωρα, Πέλλα, σπήλαια Πετραλώνων, Θεσσαλονίκη για ξενάγηση και ψώνια καθώς επίσης και κρουαζιέρες στον κόλπο Κασσάνδρας και το Άγιο Όρος.

Είκοσι χιλιόμετρα μακριά από τη Χανιώτη βρίσκονται τα λουτρά της Αγίας Παρασκευής, γνωστά για τις θεραπευτικές και ιαματικές τους ιδιότητες. Στη Κασσανδρεία την μεγαλύτερη πόλη της περιοχής εικοσιπέντε χιλιόμετρα μακριά γίνεται κάθε Τρίτη πρωί παζάρι και συγκεντρώνει το τοπικό ενδιαφέρον.

Κοντά στη Σίβηρη, από την άλλη μεριά της χερσονήσου, στο μέσο ενός καταπράσινου πευκόφυτου δάσους, βρίσκεται το αμφιθέατρο της Σίβηρης όπου πολλές εκδηλώσεις και συναυλίες (θέατρα, μουσική κλασική, τζαζ, ελληνική, διεθνή κ.α.) παίρνουν μέρος κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Μιά μοναδική εμπειρία.